Megkezdték az Erzsébet-utalványok kézbesítését

A küldeményeket 400 forintért kézbesítik.

MNO
2016. 12. 12. 17:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményük szerint a borítékban három utalványszelvény található, amelyek egyenként két utalványt tartalmaznak 1000 és 2000 forintos címletekben, összesen 10 000 forint értékben. Az utalványokat 2017 végéig lehet felhasználni az ország hatvanezer elfogadóhelyén, boltokban és egyes éttermekben – írták, kiemelve, hogy az utalványok értékéből készpénzben nem adnak vissza.

Ha valaki sérült utalványt kapna, kérik, adja le bármelyik postahivatalban, ahol intézkednek majd a cseréjéről.

A Magyar Posta csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a nyugdíjasok személyesen tudják átvenni a küldeményt, benne az utalványokkal és egy rövid tájékoztatóval. Ha a címzett nincs otthon, értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Az utalványok ezzel az értesítővel tíz munkanapig átvehetők a postán – áll a tájékoztatásban.

Azt írták: a posta mindent megtesz azért, hogy a nyugdíjasok a lehető leghamarabb, legkésőbb december 31-ig megkapják a küldeményt.

Az Emmi arra is kitért, hogy az utalványok mellett az érintettek egy levelet is kapnak Orbán Viktor miniszterelnöktől, amely külön borítékban érkezik. Ebben a miniszterelnök egyebek mellett megköszöni az évtizedek munkáját a nyugdíjasoknak, megemlíti a rezsicsökkentést, és hozzáteszi: hamarosan további nyugdíjemelés és a „legfontosabb élelmiszerek” áfájának csökkentése következik – írja a 444.

Mint ismeretes, Orbán Viktor az Idősek Tanácsának ülése után jelentette be, hogy a nyugdíjasok a költségvetési többlet terhére még karácsony előtt, illetve legkésőbb az év vége előtt tízezer forintnyi Erzsébet-utalványt kapnak. A kormány azt tervezte, hogy a karácsonyi „ajándékot” a járási és a megyei kormányhivatalok alkalmazottaival viteti ki, de a terv alig hat nap után megbukott, mivel kiderült, hogy a túlterhelt hivatalnokok a munkát nem tudják elvégezni. Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője azzal érvelt, hogy az utalványonkénti 482 forintos postai ár túl magas.

A múlt hétfőn azonban Lázár bejelentette, hogy a kormány megegyezett a Magyar Postával az utalványok kézbesítéséről. Később kiderült: a küldeményeket a megállapodás alapján 400 forintért kézbesítik. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.