Ne vigyen csillagszórót a repülőgépre!

Nemcsak a fedélzetre nem viheti magával, de a csomagok közé sem adhatja fel. Emiatt késett már több gép!

MTI
2016. 12. 19. 15:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Airport közleménye szerint az ünnepek előtti csúcsidőszakban már az idén is előfordult, hogy rövid idő alatt több poggyász is fennakadt a biztonsági szűrőn a csillagszórók miatt.

A tűzveszélyes anyagok szállítása szigorúan tilos, a repülőtéri biztonsági szolgálat ezért kénytelen a poggyászokat átvilágítani, szükség esetén felnyitni és eltávolítani a veszélyes eszközöket. Ez időveszteséggel és kényelmetlenséggel jár: több járat is késett már a poggyászrendszerben feltorlódó csomagok miatt.

Szabó István, a Budapest Airport biztonsági igazgatója azt mondta, a legtöbben ugyan már nem pakolnak pirotechnikai eszközt a kézipoggyászba, helyette viszont megpróbálják a feladott bőröndben szállítani, ami szintén tilos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.