Négyre nőtt a buszbaleset halálos áldozatainak száma

Egy életveszélyes állapotban lévő nő az éjszaka folyamán elhunyt.

MTI
2016. 12. 19. 5:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató-főorvosa az M1-nek azt mondta: két középkorú nőt életveszélyes állapotban vittek kórházukba. Mindkettejüket több órán keresztül operálták vasárnap. Állapotuk stabilizálódott, intenzív osztályon helyezték el őket. Az egyik betegnek azonban voltak más kísérő betegségei, amelyek arra utaltak, hogy nehéz időszak áll előtte. Végül ez a nő az éjszaka folyamán meghalt.

A baleset helyszínéről tizenkilenc embert vittek a miskolci kórházba. Többségük könnyebb sérülést szenvedett. Két embert vettek még fel a kórházba, már ők is jobban vannak – fejtette ki a főorvos.

A baleset szombaton éjfél előtt történt a Miskolc felé vezető oldalon, a 133-as kilométernél, Mezőkeresztes és Mezőkövesd között. Az autóbusz felborult, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Janasóczki Attila tájékoztatása szerint további autók rohantak előbb a felborult busznak, majd egymásnak. Kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött, ezek között magyar, román és ukrán rendszámú jármű is volt.

A balesetben hárman a helyszínen meghaltak, többtucatnyian pedig megsérültek.

Kártérítési előleget fizet a tragédiában érintett családoknak a debreceni Grand Tours utazási iroda, amelynek autóbusza felborult – közölte az iroda Facebook-oldalán vasárnap késő este.

Az iroda közleménye szerint a baleset okainak felderítése a hatóságok részéről folyamatban van, de az autóbuszon utazók tájékoztatása szerint a baleset elkerülhetetlen volt egy, a jármű elé előzésből visszatérő, megperdülő és a busznak csapódó személygépkocsi miatt. A több évtizedes gyakorlattal rendelkező autóbuszvezető megkísérelte az ütközést elkerülni, de a manőver a busz felborulását eredményezte – közölte az iroda.

„Miután a balesetért való felelősség megállapítása még hosszabb időt igénylő vizsgálatot igényel, de a tragédiában érintett családok most szorulnak segítségre, a Grand Tours 2000 Kft. Ügyvezetése úgy határozott, hogy felelősségének elismerése nélkül kártérítési előleget fizet az érintettek, illetve családjaik részére, amely összeget a felelősség megállapítása után számolnak el a károkozó felelősségbiztosításának terhére.” A közlemény rögzíti: a halálos balesetet szenvedettek családjai részére 500 ezer forintot kívánnak utalni, a súlyosan sérült utasokat megkeresik, és „tájékozódás után nekik is segítenek”.

Az utazási iroda a Facebookon kéri az érintett utasait, illetve hozzátartozóikat, hogy jelentsék be igényeiket a Grand Tours 2000 Kft. debreceni székhelyén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.