Nyilatkozat felügyelet alatt

A kórházakat fenntartó központ engedélye kell a jó hírekhez is.

Hutter Marianna
2016. 12. 14. 19:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, az ÁEEK belső és külső kommunikációjára vonatkozó szabályzata 2015 júliusa óta van érvényben, jelenleg pedig módosítás alatt áll. Hogy pontosan mit kívánnak rajta változtatni, azt nem részletezték, ahogy azt sem, hogy milyen módon közölhetnek kritikát a kórházigazgatók.

A Magyar Nemzet azután kérdezte a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánost szokásos kormányinfóján az ügyben, hogy azzal kellett szembesülnünk, nem nyilatkozhatnak az újságíróknak az ország kórházigazgatói, hacsak a fenntartó, az ÁEEK engedélyt nem ad rá.

Lapunk a múlt héten egy Mikulás-ünnepségről akart tudósítani a Heim Pál Gyermekkórházból. Ám az intézmény igazgatója csak akkor tájékoztathatott volna minket, ha az ÁEEK engedélyezi. Bene Zsolt kommunikációs vezető azonban kérésünkre úgy reagált, nincs rá mód.

A múlt héten a Napi.hu írt arról, hogy a közelmúltban két kórházigazgató is írásbeli figyelmeztetést kapott az ÁEEK főigazgatójától, mert nem megfelelően nyilatkozott. Például Ficzere Andreát, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatóját azért figyelmeztették, mert az ÁEEK szerint egy interjúban rossz színben tüntette fel az egészségügyi államtitkárságot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.