Pharaonnak még most is érvényes a tartózkodási engedélye?

A Jobbik nem zárja ki, hogy korábban meghosszabbíthatta a dokumentum érvényességét Ghaith Pharaon.

Katona Mariann
2016. 12. 09. 13:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kizárt, hogy még ezekben a napokban is érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezik hazánkban az FBI és az Interpol által körözött Ghaith Pharaon – véli a Jobbik. Gyöngyösi Márton, a párt országgyűlési képviselője délelőtt nézhetett bele a szaúdi üzletember vízumigénylési papírjaiba, és ekkor derült ki, hogy a 2014 októberében igényelt és meg is kapott egyszerű vízum mellett 2014 decemberében tartózkodási engedélyt is kérelmezett. Ezt már a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) intézte, és meg is adták neki egy teljes évre. 2015 decemberében járt le, Gyöngyösi Márton szerint kérdés, hogy akkor meghosszabbíttatta-e újabb egy évvel, vagyis jelenleg is legálisan lehetne-e ez alapján Magyarországon.

A jobbikos politikus a Magyar Nemzetnek azt mondta, fel fogja keresni a BÁH-ot, hogy kiderüljön, ők milyen eljárás után ítélték meg neki a tartózkodási engedélyt, illetve hogy azt a szaúdi üzletember meghosszabbíttatta-e tavaly decemberben.

A kormány korábban azzal érvelt, hogy Ghaith Pharaonnak már lejárt a vízuma, hiszen az 2014 és 2015 októbere között volt érvényes. A kommunikáció alapvetően zavaros az ügyben, de úgy tűnik, a kabinet a sima vízumról, nem pedig a tartózkodási engedélyről beszélt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.