Simicskó szerint nincs emberhiány a határokon

A honvédelmi miniszter szerint javultak a határvédők körülményei.

MTI
2016. 12. 17. 20:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában elmondta, a biztonság az elsődleges, és a katonák, rendőrök vállalják ezért az áldozatot. Hozzátette: jó ütemben halad a határvédelmi rendszer kiépítése, és jobbak lettek a körülmények is a katonák számára. Simicskó István ígéretet tett arra, hogy bármilyen migrációs nyomástól megvédik az országot.

Beszélt arról is, hogy meg kell becsülni a katonákat, ezért is emelkedik a fizetésük most 5 százalékkal, és tovább folytatódik az illetményemelés. Elmondása szerint februárban toborzókampányt indítanak, amellyel elsősorban a fiatalok figyelmét akarják felkelteni. A cél a miniszter elmondása szerint, hogy ezer fővel növeljék a tartalékos állomány létszámát, és járásonként területvédelmi egységeket is létre akarnak hozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.