Tarlós: Rossz utasbiztonság esetén leállítják a 3-as metrót

Az „egy érvelhetetlen politikai skandalum lesz” – tette hozzá.

MTI
2016. 12. 14. 20:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István elmondta, hogy a vágányok felújításának eredményeképpen megnőtt az utasbiztonság, de ez nem keverhető össze az üzembiztonsággal, amely nem jó. A 3-as metró negyvenéves, és 2012-ig nem csináltak vele semmit – közölte.

Kijelentette: abban a pillanatban, hogy az utasbiztonságra vonatkozó szakvélemény „negatív lesz”, a BKV a politikai következményektől és a választási időpontoktól függetlenül le fogja állítani a 3-as metrót.

„Ha ezt a metrót valamilyen váratlan fejlemény miatt az előtt le kell állítanunk, hogy a kivitelezési munkák megkezdődnének, az egy érvelhetetlen politikai skandalum lesz” – fogalmazott Tarlós István, hozzátéve, hogy ezt szeretné elkerülni.

A főpolgármester elmondta azt is, ha esetleg mégis le kell állítani a metrót, akkor az kaotikus közlekedési állapotokhoz vezetne. Hangsúlyozta: emberi számítás szerint ilyenre ma még nem kell számítani.

Tarlós István közölte azt is, hogy az új tendereket figyelembe véve a tervek szerint jövő júniusban kezdődhetnek a felújítási munkálatok, és 2020 első felében befejeződnének, de egyes szakaszok már korábban elkészülnének, és ott hamarabb járna ismét a metró.

A 2-es metróvonalon december 5-én történt balesettel kapcsolatban azt mondta, hogy körülbelül egy hónap múlva zárul le a rendőrségi vizsgálat. Ezután teszi majd meg a főváros azokat a lépéseket, amelyeket meg kell tennie, már ha egyáltalán szükség lesz ilyen lépésekre – mondta a főpolgármester.

Ismeretes, a főpolgármester – az Index értesülése szerint – már októberben arra kérte a BKV-vezért: intézkedjen a járatok leállításáról, ha kétség merül fel az utasbiztonsággal kapcsolatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.