Tasnádi utódja egyelőre maga Pintér lesz

A belügyminiszter fogja felügyelni a korábban a rendészeti államtitkár alá tartozó szerveket.

MNO
2016. 12. 15. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pintér Sándor közvetlen irányítása alatt fog állni az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is – tudta meg az Index rendőrségi forrásokból. Egészen addig így lesz ez, amíg meg nem találják Tasnádi esetleg utódját – ami idáig nem sikerült, és egy darabig nem is várható változás.

Noha a távozásról szóló hivatalos hír csak december 9-én jelent meg, a rendészeti államtitkár az elmúlt hetekben már nem volt jelen sem a Belügyminisztérium irányításában, sem a nemzetbiztonsági bizottsági üléseken. Arról, hogy jelezte lemondási szándékát Pintérnek, még december elején írt az Index. Információik szerint Tasnádi Lázár Jánossal konfrontálódhatott, aki nyilvánosan is beszólt neki és kínosnak nevezte, hogy a III/II-es múltú szakpolitikust október 23-a alkalmából előléptették. Az Átlátszó szerint más ügyek is közrejátszhattak és Tasnádi „valamibe beletenyerelhetett”, találgatásuk szerint például a Pharaon-ügybe.

A portálnak nyilatkozó rendészeti források azt mondták, arra számítanak, hogy Tasnádi informális befolyása a távozása ellenére is megmarad, és hogy jó eséllyel a volt Pintér-céghez, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-hez térhet vissza, ahol korábban is dolgozott. A belügyminiszter bizalma Tasnádi iránt tehát továbbra is töretlen.

A kínosság egy fokán

„Nem lennénk most Lázár János helyében. A kancelláriaminisztert feltehetőleg most dühös fideszes politikusok állítják meg úton-útfélen: miért kellett neki beszállnia egy jó szakember elleni »karaktergyilkossági kísérletbe«, amikor az csak a munkáját végezte? Hiszen a kémelhárítás egy szakma, és ahogy Tasnádi László mondta, ma is, tegnap is ügynökökkel dolgoztak!” Lakner Dávid jegyzete.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.