Több mint 500 millió euró ment el határvédelemre

Ezt Kovács Zoltán az M1 csütörtöki műsorában mondta el.

MTI
2016. 12. 08. 21:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán az M1 csütörtök esti műsorában mondta el, hogy Magyarország az elmúlt időszakban több mint 500 millió eurót költött a magyar és az európai határok védelmére.

A kormányszóvivő a kormány álláspontját hangsúlyozva kiemelte: az illegális bevándorlási helyzet kezelése továbbra is az, hogy a külső határokat mindenképpen meg kell védeni, a belső határellenőrzést pedig meg kell szüntetni, vissza kell állítani a szabad mozgás lehetőségét. Emellett a migránsok kötelező szétosztását el kell utasítani, legfeljebb önkéntes kvótáról lehet szó – fűzte hozzá.

Továbbá a szolidaritás szempontjából minden költséget és elemet figyelembe kell venni, azt is, amit – ha nem is a brüsszeli elvek mentén – a szabályok betartása érdekében tett Magyarország – mondta Kovács Zoltán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.