Több mint egy tucatnyian haltak meg szén-monoxid-mérgezésben

A rosszulléttel járó mérgezésekből ugyanakkor eddig kevesebbet regisztráltak, mint tavaly vagy tavalyelőtt.

MTI
2016. 12. 20. 5:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfrissebb adatok szerint idén tizenhatan, a múlt évben kilencen, míg 2014-ben tizenketten vesztették életüket szén-monoxid-mérgezés miatt. A rosszulléttel járó mérgezésekből ugyanakkor eddig kevesebbet regisztráltak, mint tavaly vagy tavalyelőtt – tájékoztatta a napilapot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Idén csaknem félezerrel kevesebb lakástűz került a nyilvántartásba 2015-höz képest: a mostani 6032-vel szemben tavaly 6512 esetet rögzítettek, ami nem egészen hétszázzal haladta meg a 2014. évi adatot.

A hatóság rámutatott, hogy egyre többen szerelnek fel megbízható mérőkészüléket otthonukban, s ez magyarázza a riasztások gyakoribbá válását. A tűzesetek hátterében főképpen a nyílt láng és a melegítőeszközök szakszerűtlen használata, meghibásodása áll – derült ki az OKF közléséből.

A katasztrófavédelem többek között a kazánok és kályhák rendeltetésszerű használatára, a szakemberek által végzett rendszeres karbantartásra, továbbá a mobil hőforrások felügyeletére és a karácsonyi időszakban gyakori lakástüzekre hívta fel a figyelmet – olvasható a napilapban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.