Tölgyessy: Orbán államosította a korrupciót

Orbán üzenete: nem mi vagyunk a hibásak, hanem a külföld, ezért kell újraosztani a javakat.

MNO
2016. 12. 09. 19:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Orbán-kormány a rendszere alapjává tette a korrupciót – idézte Tölgyessy Péter a Transparency International rendezvényén mondott szavait a 24.hu. A politikai elemző nagyívű társadalmi elemzésben rajzolta fel a korrupció magyarországi történetét I. Ferenc József magyar királytól Orbán Viktor miniszterelnökig.

Tölgyessy szerint Orbán azt üzeni a népnek, hogy nem mi vagyunk az okai a sikertelenségünknek, hanem a külföld, amely elnyom minket. És Magyarország akkor lesz sikeres, ha „mi” újraosztjuk a javakat. 

Ezt az „újraosztást” látjuk azóta is, mondta Tölgyessy. Bár vannak olyan szektorok, amelyek nem lophatók a kormány által (autóipar, szolgáltatóközpontok), de amit lehet, azt „újraosztanak” (bankok, kereskedelem, energetika, turizmus). A hívek szerint végre elérkezett az igazság pillanata, a kritikusok szerint inkább a világvége. Ami ennél fontosabb, hogy a társadalomban tovább él a gyakorlat, hogy a szabálykerülés válik a normává.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.