Új ellátást kaphatnak a rendőrök

Január elsejétől úgynevezett egészségkárosodási ellátást is bevezetnek a rendvédelmi dolgozóknak.

MTI
2016. 12. 16. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felidézte, hogy amikor az életpályaprogram előkészítése idején felmérték a dolgozók igényeit, az illetmények növelése mellett az egzisztenciális biztonságot, valamint a lakhatási támogatást emelték ki a legtöbben. Közölte: a jövő évi költségvetés forrásai alapján a két utóbbi is „teljeskörűen rendelkezésre áll”.

Elmondta: több mint 2,8 milliárd forint jut lakhatási támogatásra, növelik az albérleti hozzájárulás összegét, korszerűsítették a meglévő rendszert.

Zsinka András hangsúlyozta: 2017. január 1-jén hatályba lép egy új jogintézmény is, az egészségkárosodási hozzájárulás, amely az egzisztenciális biztonság megteremtését célozza. „Ha egy hivatásos állományút a szolgálat ellátása közben egészségkárosodás ér”, biztosítják a lehetőségét, hogy más munkakörben tovább dolgozzon – mondta, hozzátéve: ha más, esetleg alacsonyabb hivatásos beosztásban nem tudja vállalni a munkát az egészségi állapota, személyes körülményei miatt, akkor bármilyen közszolgálati jogviszonyban tovább foglalkoztatják, és kiegészítik az illetményét arra, ami volt hivatásosként.

Emlékeztetett: a 2015 júliusától indult rendvédelmi életpályamodellnek köszönhetően először 30 százalékkal nőtt az érintettek bére, amelyet évente újabb öt-öt százalékkal növelnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.