Újabb fiatal került kórházba fertőző agyhártyagyulladással

A húszéves fiú állapota súlyos, jelenleg altatják és lélegeztetik.

MTI
2016. 12. 12. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Híradó.hu portálon azt írták: a múlt héten újabb budapesti fiatalnál mutatták ki laborvizsgálatok a fertőző agyhártyagyulladást. A húszéves fiút az Egyesített Szent István és Szent László Kórház intenzív osztályán ápolják.

Bobek Ilona, az intézmény osztályvezető főorvosa a Híradónak hétfőn elmondta: a fiatal állapota súlyos, még nem tudni, hogy életben marad-e, s ha igen, lesz-e maradandó károsodása. Jelenleg altatják és lélegeztetik.

Mint lapunk megírta, a múlt héten egy fiatal gimnazista belehalt a fertőzésbe. A fiú egyik évfolyamtársa szintén agyhártyagyulladás gyanújával került a László-kórházba szerdán, de róla kiderült, hogy rosszullétét egy téli vírusos fertőzés okozta, és már haza is engedték.

Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke a Híradónak azt mondta: a legveszélyeztetettebbek a csecsemők és a tinédzserek. Kiemelte, hogy a megelőzés a legfontosabb, ugyanis a fertőző agyhártyagyulladás B és C törzse ellen is van védőoltás.

Ezzel együtt figyelmeztetett, hogy aki a tüneteket – csillapíthatatlan fejfájás, csillapíthatatlan hányás és magas, 39-40 fokos láz – észleli, azonnal forduljon orvoshoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.