Nem csak Mirkóczki Ádám irodáját törték fel

A szigorúan védett épületben valaki megpróbált bejutni a Jobbik-frakció irodáiba. A titkosszolgálat is a helyszínen van.

Markotay Csaba
2017. 01. 09. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik-frakció Képviselői Irodaházban található irodáit „megpróbálták feltörni, az ajtókon feszítési nyomok láthatók”, erről röviddel dél után érkezett bejelentés a BRKF-hoz – közölte érdeklődésünkre az Országos Rendőr-főkapitányság. Lapunk azután kereste meg a rendőrséget, hogy a jobbikos Mirkóczki Ádám a Facebookon azt írta, feltörték a fokozottan védett Képviselői Irodaház negyedik emeletén található irodáját, és erről fotókat is közölt.

Mirkóczki Ádám, aki tagja a nemzetbiztonsági, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottságnak is, a bejegyzésben azt írta: ez az irodaház elvileg szigorúan védett objektum, és biztonságos beléptető rendszerrel rendelkezik. „Ennek ellenére simán feltörték az irodánkat, ahol kollégámmal közösen végezzük napi munkánkat.”

Kitért arra is, hogy ő és szakértője, akik az irodát használták, nemzetbiztonsági átvilágításon estek át, és elvileg nemzetbiztonsági védelem alatt is állnak, hiszen minősített adatokkal, kvázi államtitkokkal dolgoznak. Azt egyelőre nem tudják, hogy beléptek-e a számítógépeikbe, illetve mi tűnt el, esetleg miről készülhetett másolat. Mirkóczki Ádám azt írta, hogy a rendőrségnél és az Alkotmányvédelmi Hivatalnál is megteszik a szükséges lépéseket. „Ugyanakkor az is nagyon érdekelne, hogy vajon lehet-e összefüggés a betörés és a pénteki sajtótájékoztatóm között, ahol arról beszéltem, hogy rendszeresen jelentkezni fogunk egri és Heves megyei fideszes korrupciós ügyekkel.” – zárta a bejegyzést.

A 444 elérte Mirkóczkit, aki elmondta, hogy Egerben értesült a hírről, majd hivatalból azonnal az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját, Kiss Zoltánt hívta telefonon. A beszélgetésük után a titkosszolgálat a helyszínre küldte a szakembereit. Mivel egyelőre csak fotókat látott, nem tudja, hogy eltűnt-e bármi vagy betettek-e bármit az irodájába.

Az ügyben megkerestük az Országgyűlés Hivatalát, de egyelőre nem válaszoltak. A rendőrség viszont azt közölte, hogy a bejelentés után húsz perccel megkezdték „a szükséges intézkedések és eljárási cselekmények végrehajtását”, magyarul a helyszínelést.

Hétfőn, kora este a Belügyminisztérium közleményben tudatta, hogy „a helyszíni szemle elsődleges megállapításai szerint nem volt nyoma erőszakos felfeszítésnek a Jobbik irodáin a képviselői irodaházban”, a témával bővebben itt foglalkozunk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.