A fidelitasos alapítványának is jutottak milliók

Nem csak a Szövetség a Nemzetért Alapítványt támogatta bőkezűen a HungaroControl.

MNO
2017. 02. 21. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyvonalúan bánik a kormányközeli alapítványokkal a HungaroControl nevű, állami tulajdonú légi forgalmi szolgáltatócég. Miután alig több mint egy hete arról lehetett hallani, hogy 320 millió forinttal támogatta az Orbán Viktor első polgári köre mögött álló Szövetség a Nemzetért Alapítványt, most kiderült, egy fidelitasos által vezetett szervezet is jól járt.

A Hvg.hu számolt be arról, hogy tavaly február 19-én 25 millió forintra szerződtek a Jövő Uniója Alapítvánnyal, amely kuratóriumi elnökként a Fidelitas országos választmányát vezető Tardi Tamás Ákost tudja sorai közt. A Jövő Uniója Alapítvány ezt nem is titkolja, honlapján egyértelművé teszi, hogy pénzt kapott a HungaroControltól, továbbá a Szerencsejáték Zrt.-től 8 milliót, illetve a Mavirtól és az Eximbanktól is.

A Jövő Uniója Alapítvány egyébként honlapja szerint a fiatal nemzedék közéleti fejlődését, kulturális, tudományos és művészeti tevékenységét támogatja. Az alapítványhoz tartozik az Őrangyalok Ligája nevű kezdeményezés, amely hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű fiatalokat támogat. A Mi energiánk! programmal a tudatos energiafelhasználást hirdetik, a Vállalkozz rá! pedig vállalkozási alapismereteket terjeszt.

A Szövetség a Nemzetért Alapítvány bőkezű támogatása nagy vihart kavart, az MSZP-s Bárány Balázs tiltott pártfinanszírozást gyanított, az LMP-s Hadházy Ákos pedig nagyon-nagyon kényes ügynek nevezte az esetet. A KDNP-s Hollik István viszont semmiféle problémát nem lát az egészben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.