Az emberek kétharmada nemet mond az olimpiára

A Fidesz-szavazók több mint fele gondolja úgy, hogy a megrendezésre fordítandó pénzt másra kellene költeni.

MNO
2017. 02. 18. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megkérdezettek kétharmada szerint Magyarország túl szegény egy olimpia megrendezéséhez, és háromnegyede szerint másra kellene fordítani az olimpiára költendő forrásokat: a Fidesz-szavazók több mint fele, az MSZP-szavazók 89 százaléka, és a Jobbik-szavazók 92 százaléka is így gondolja. Ez derült ki a Publicus Intézet – a Vasárnapi Hírek megbízásából készült reprezentatív – közvélemény-kutatásából, amely a 2024-es budapesti olimpia megítélését vizsgálta.

Az elmúlt fél évben négy százalékponttal nőtt azok aránya, akik szerint a szükséges fejlesztésekkel elsősorban a Fidesz-közeli vállalkozók járnának jól – tízből több mint hat ember gondolja így. Az MSZP-szavazók 96 százaléka van ezen az állásponton, és még a Fidesz-szavazók egyharmada is így látja.

Az elmúlt fél évben közel tíz százalékponttal csökkent azok aránya, akik szerint egy budapesti olimpia javítaná az ország megítélését, és szintén ennyivel csökkent azok aránya is, akik szerint az újonnan felhúzott sportlétesítmények később a magyar sport helyzetét javítanák.

Ismert, 266 151 aláírást gyűjtött a Momentum Mozgalom az ellenzéki pártokkal (Együtt, Párbeszéd, LMP) közösen a budapesti olimpiai pályázat visszavonását célzó népszavazási kezdeményezés során. 138 ezer támogató már elég ahhoz, hogy helyi népszavazást írjanak ki Budapesten, vagyis csaknem a duplája jött össze a szükségesnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.