Az LMP elutasította Botka kérését

Az ellenzéki párt egyértelművé tette, hogy külön indul a 2018-as választáson.

MNO
2017. 02. 22. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP kérésére az LMP vezetői szerdán megbeszélést folytattak Botka Lászlóval, a szocialista párt elnöksége által támogatott miniszterelnök-jelölttel – közölte az LMP az MTI-vel. A párt megerősítette, hogy önállóan készül a 2018-as választásra, és mind a 106 választókerületben saját jelöltet állít. Ezt a megbeszélésen az MSZP számára is egyértelművé tették – áll a közleményben.

Korábban megírtuk, hogy Botka a baloldali pártok közül elsőként az LMP-vel egyeztet a baloldali összefogásról, ahol a közös listán indulás feltételeiről tárgyalna. Most azonban úgy tűnik, ez nem fog megvalósulni.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos társelnökök, valamint Ungár Péter elnökségi tag a találkozón megerősítette, hogy konkrét szakpolitikai javaslatok mentén továbbra is leülnek tárgyalni akár a szocialistákkal, akár bármely más párttal. Az LMP a megbeszélésen az ügynöktörvény, a dolgozói szegénység, illetve a munkaerőhiány felszámolására vonatkozó javaslatcsomag és a párt antikorrupciós programjának támogatására kérte a szocialistákat. „Erős LMP nélkül nincs kormányváltás és hiszünk abban, hogy 2018-ban a kormány leváltható.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.