Csak egy bizonyos összeg fölött piszkálnák a civileket

Kósa Lajos beszélt a Fidesz terveiről a kihelyezett ülés után.

MNO
2017. 02. 17. 11:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz-frakció várhatóan márciusban nyújtja be a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amelynek célja, hogy biztosítsa a külföldi szervezetek magyarországi fiókszervezeteinek átláthatóságát – közölte Kósa Lajos, a kormánypárti képviselőcsoport vezetője pénteken a Visegrádon, a Fidesz–KDNP háromnapos kihelyezett frakcióülése utáni sajtótájékoztatón.

Álláspontjuk szerint a magyar választóknak tudniuk kell arról, ha az ilyen szervezetek külföldi finanszírozást felhasználva akarnak a közéletre befolyást gyakorolni Magyarországon. A módosítás lényege az lenne, hogy egy meghatározott összeg feletti külföldi támogatás esetén arra köteleznék a szervezeteket: hozzák nyilvánosságra, kik a végső támogatóik, mekkora összeget és milyen céllal kapnak tőlük.

Ha ezt a „csekély adatszolgáltatást” nem teszik meg, felfüggesztik az adószámukat, vagyis nem működhetnek, amíg nem közlik ezeket az információkat – mondta a frakcióvezető.

Kósa Lajos hangsúlyozta: az érintett szervezetek vezetőinek vagyonbevallásáról nincs szó.

A politikus szerint az ülésen szó volt a bevándorlási helyzetről is. Elmondta: az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának adatai szerint hétmillióan vannak úton Európa felé, ebből pedig mindenki maga eldöntheti, hogy van-e migrációs nyomás Magyarországon. „Mindenképpen meg fogjuk védeni a határainkat” – szögezte le Kósa, hozzátéve, hogy az érdekeink és a nemzetközi kötelezettségeink is ezt diktálják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.