Fojtogató a miskolci szmog – megint

Romlott a levegő minősége, a szálló por koncentrációja átlépte a tájékoztatási küszöbértéket.

MNO
2017. 02. 17. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koczák Szilvia közölte: Kriza Ákos, Miskolc polgármester ezért egyebek mellett arra kéri a miskolciakat, hogy lehetőleg ne használjanak személyautókat, főleg dízelüzeműeket, utazzanak inkább autóbusszal, villamossal, és ha lehetséges, mérsékeljék a szén-, fa- és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát.

A tájékoztatási fokozatkor tilos a nyílt téri égetés. Ennek betartatására és fokozott ellenőrzésére a polgármester felhívta a miskolci önkormányzati rendészet figyelmét.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint legkorábban vasárnap várható a levegőminőség javulása.

A városhoz kapcsolódó friss hír, hogy lemondott Kiss Gábor, Miskolc egyik alpolgármestere. Döntését a város pénteki közgyűlésén jelentette be. A közgyűlésről élőben közvetítő BorsodOnline arról számolt be, hogy Kiss Gábor napirend előtti felszólalásában azt mondta: a jövőben más feladatot vállal, a duális szakképzés fejlesztésével kapcsolatban miniszteriális felkérést kapott, amelyet elvállalt, emiatt mond le tisztségéről. Kriza Ákos polgármester tanácsadóként továbbra is számít rá.

Visszatérve a levegőhelyzetre: Salgótarjánban javult a levegő minősége, ezért pénteken megszűnt a szmogriadó. A szmogriadó tájékoztatási fokozatát kedden rendelte el a nógrádi megyeszékhely vezetője.

A fővárosban a jó idő közeledtével is még marad a tájékoztatási fokozat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.