„Kár, hogy túlélte”: lemondásra szólítják fel a fideszest

Egyelőre nem tervezik a kormánypártban, hogy visszahívják pozíciójából Kakuk Zoltánt.

MNO
2017. 02. 19. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kár, hogy túlélte” – így kommentálta a Facebookon egy fideszes salgótarjáni exképviselő Sándor Mária, a fekete ruhás nővér öngyilkossági kísérletét. Az eset felháborodást váltott ki az ellenzéki pártokból, az MSZP és a Jobbik is távozásra szólítja fel a megjegyzés íróját, Kakuk Zoltánt.

„A salgótarjáni baloldali frakció nevében felszólítjuk Kakuk Zoltánt, a salgótarjáni népjóléti bizottság fideszes bizottsági tagját, hogy mondjon le megbízatásáról, és egyúttal vonuljon vissza a közélettől!” – áll az MSZP országos központjának közleményében.

„Kakuk ízléstelen kijelentése ugyan belefér a véleménynyilvánítás szabadságába, hatályos törvényt nem sért, de méltatlanná teszi a közfeladatai további ellátására a fideszes közszereplőt. A Jobbik Magyarországért Mozgalom salgótarjáni önkormányzati képviselőjeként felszólítom a Fideszt, hogy hívja vissza tisztségéből Kakuk Zoltánt, a népjóléti bizottság Fidesz által delegált külsős tagját!” – ez pedig Pataki Csaba, a Jobbik salgótarjáni önkormányzati képviselője által jegyzett közleményben szerepel.

Ennek ellenére egyelőre nem tervezik a Fideszben, hogy visszahívják pozíciójából Kakuk Zoltánt. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott annyit mondott egy más témában tartott vasárnapi sajtótájékoztatón, hogy a kijelentést helytelennek tartja, és jobbulást kíván Sándor Máriának – hangzott el a Hír TV híradójában.

Kakuk Zoltán bejegyzését a Pesti Bulvár szúrta ki a Tarjáni Fészek nevű oldal megosztásai közt. A politikus a portálnak telefonon is megerősítette, hogy ő írta a hozzászólást, ráadásul azt is hozzátette: mindenkinek van célja, Sándor Máriának az volt, hogy meghaljon, ő pedig csak szurkolt neki, hogy sikerüljön ezt elérni – számolt be az esetről szombaton a Hír TV.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.