Körúti robbantás: beismerő vallomást tett P. László

A gyanúsított maga kérte, hogy beszélhessen a történtekről.

MNO
2017. 02. 18. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 23 éves férfi jelenleg is előzetes letartóztatásban van, és az ügyben ez azért is érdekes fejlemény, mert P. László korábban nem tett vallomást és következetesen tagadta, hogy ő követte volna el a robbantást. A robbantással gyanúsított fiatalember eddig azt is visszautasította, hogy ő szerepelne azokon a kamerafelvételeken, amelyeket a rendőrség lefoglalt.

A Velvet most megtudta, maga a gyanúsított kérte, hogy beszélhessen a történtekről. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője pénteken még csak annyit közölt, hogy február 15-16-án is meghallgatták a férfit, aki részletesen beszélt a történtekről. Akkor nem mondták meg, elismerte-e a robbantás elkövetését. A robbantással gyanúsított férfi ügyvédje a PestiSrácok.hu-nak is megerősítette, hogy a védence beismerő vallomást tett, azonban arról még nem akart több részletet elmondani, hogy pontosan mi hangzott el ügyfele kihallgatásán.

Az M1 aktuális csatorna szombat esti Híradója úgy értesült, hogy a gyanúsított férfi részleges beismerő vallomást tett: azt ismerte el, hogy ő látható a térfigyelő kamerák felvételein, illetve övé volt az a hátizsák, amelynek a maradványait megtalálták a helyszínen.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta, csak a pénteken már közölt információt tudja újra megerősíteni, miszerint szerdán és csütörtökön a gyanúsított folytatólagos kihallgatására került sor, a kihallgatásról azonban részletek jelenleg – a nyomozás érdekeire figyelemmel – nem közölhetők, mert az az eljárás érdekeit sértené.

A férfi kihallgatása hétfőn folytatódik.

Tavaly szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. Az elkövetéssel gyanúsított férfit október 19-én Keszthelyen fogták el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.