Körúti robbantás: előzetesben marad a gyanúsított

Április 21-éig hosszabbították meg az intézkedést.

MTI
2017. 02. 22. 10:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A testület felidézte: a gyanúsított ellen a Központi Nyomozó Főügyészség folytat nyomozást.

A bíróság szerint a gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletére, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettének megállapítására lehet alkalmas. Hozzátették: a megalapozott gyanút a szemlékről, valamint házkutatásokról, lefoglalásokról készült jegyzőkönyvek, szakértői szakvélemények, a szakértők előzetes megállapításait tartalmazó okiratok, egyéb rendőri jelentések, a beszerzett kamerafelvételek, a gyanúsított telefonjának adattartalma, híváslista-elemzések, tanúvallomások és a gyanúsított beismerő vallomása támasztja alá.

Minderre tekintettel a bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél csak a legszigorúbb kényszerintézkedéssel biztosítható. A végzés nem jogerős.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.