Megválasztották a zöldombudsmant

Bándi Gyula 178 igen és 5 nem szavazatot kapott a titkos voksoláson.

MNO
2017. 02. 21. 12:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megválasztotta az Országgyűlés kedden Bándi Gyula környezetjogászt, egyetemi tanárt a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettesnek – írja az MTI.

Székely Lászlónak, az alapvető jogok biztosának jelöltje 178 igen és 5 nem szavazatot kapott a titkos voksoláson, 1 képviselő tartózkodott. Megválasztásához az összes parlamenti képviselő legalább kétharmadának támogató szavazatára volt szükség.

Az alapvető jogok biztosának helyettesét hat évre választották meg, és ezzel hivatalba is lépett.

A településfejlesztést, az állatvédelmet, a levegőtisztaságot és az energiahatékonyságot emelte ki országgyűlési bizottsági meghallgatásain hétfőn Bándi Gyula. A jelölt arra a kérdésre, hogy a sok évtizedes tudományos pályafutása során védelmezett környezeti jogokért, értékekért mennyire lesz képes harcolni, konfliktusokat is vállalva kiállni, úgy reagált: nem gladiátoralkat, de igyekezni fog. Az Országgyűlés igazságügyi és fenntartható fejlődési bizottsága a meghallgatás után túlnyomórészt támogatta a jelölt megválasztását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.