Mészáros Lőrinc tízéves „sikertörténete”

Ezerszeresre hizlalt bevétel, tucatnyi új cég, milliárdos bevételek – ez a gázszerelőből lett polgármester birodalma.

MNO
2017. 02. 20. 8:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester tulajdonában lévő Mészáros és Mészáros Kft. 2006 és 2016 között ezerszeresére növelte a bevételeit – írja az Index, számba véve Orbán Viktor miniszterelnök barátjának gyarapodását. Mészáros cége 11 évvel ezelőtt 19,2 millió forint bevételt könyvelt el el, 2015-ben már több mint 20 milliárd forintot.

A híroldal összeállítása szerint a kormányközeli üzletembernek a Fidesz 2010-es hatalomra kerülésekor még csak egy cége volt, hét év alatt viszont már egy legalább 30 cégből álló birodalmat épített ki. Egyébként a Mészáros és Mészáros Kft. a birodalom kiépítése után is jól szerepel, vezető helyet visz a birodalomban, az RTL Klub korábbi gyűjtése alapján 
konzorciumi partnereivel együtt 140 milliárd forintot nyert el közbeszerzéseken csak 2016-ban.

Számítások szerint a felcsúti polgármester saját cégeinek legalább 12 milliárd forint vagyona van, tulajdonostársain és bizalmasain keresztül pedig a saját vagyonának sokszorosára lehet hatása. Az Index szerint a legközelebbi üzletfeleinek cégeivel együtt nagyjából 70 milliárdos céges vagyont nevezhetünk Mészáros-közelinek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.