Nem dideregnek tovább a váci mentők

Másfél hónapnyi fagyoskodás után új kazánt helyeztek üzembe a váci mentőállomáson.

MNO
2017. 02. 22. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A gyors kivitelezés segítette a zökkenőmentes betegellátás fenntartását” – mondta Rétvári Bence a helyszínen az MTI-nek, miután megkapta az új kazánt a váci mentőállomás. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára hozzátette: a mentőállomásnak sok embert kell kiszolgálnia, ezért fontos folyamatos működésének biztosítása.

Január eleje óta vacogtak a váci mentők a téli zimankóban, mivel tönkrement a kazán. Az éjszakai ügyeletesek már annak is örültek, ha riasztották őket, mert akkor beülhettek a jól fűtött autóba. Az egyik mentő Facebookon közzétett segélykiáltása nagy vihart kavart, az áldatlan állapotot ideiglenesen magánszemélyek és részben az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) oldotta meg: fűtőszerkezeteket vittek a mentőállomásra.

Az intézményt az államtitkár mellett felkereste Csató Gábor, az OMSZ igazgatója, valamint az érintett települések polgármesterei.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.