Párbeszéd: Csak fényképes igazolvánnyal lehessen útlevelet kapni!

Úgy vélik, a kettős állampolgárságról szóló törvény részletszabályozása „ostobán lett kialakítva”.

MTI
2017. 02. 22. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt a párt szóvivője jelentette be szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Tordai Bence azt mondta, miközben Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány „nem létező veszélyektől” akarja megvédeni az országot, hét éve tétlenül nézi, hogy több ezer, jellemzően orosz és ukrán állampolgárságú bűnöző juthatott magyar útlevélhez.

A szóvivő szerint a 2010-es, kettős állampolgárságról szóló törvény részletszabályozása „annyira ostobán lett kialakítva”, hogy ezt kihasználva vissza lehet élni a lehetőségekkel.

Az Index kedden írt arról, hogy ezrével juthatnak kárpátaljai magyarok adataival bűnözők magyar útlevélhez Ukrajnában azt kihasználva, hogy az igényléshez szükséges dokumentumokon, a honosítási okiraton és a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványon nincs fénykép.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.