Pintér volt cége ad munkát az egykori III/II-es Tasnádinak

A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-nél lett újra igazgató Tasnádi László, volt rendészeti államtitkár.

MNO
2017. 02. 17. 7:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Év eleje óta újra Pintér Sándor volt cégénél, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-nél igazgató Tasnádi László volt rendészeti államtitkár – értesült a 24.hu.

A cégadatok szerint a volt államtitkár január 3-án kezdte meg a munkát Pintér Sándor belügyminiszter 2010-ben eladott cégénél. Vagyis Tasnádi László mindössze három hetet töltött munka nélkül azután, hogy rendészeti államtitkári megbízatása december 10-i hatállyal lejárt.

A portál megjegyzi, hogy Tasnádi korábban volt már a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. vezérigazgatója és a Pajzs 07 Biztonságvédelmi Zrt. igazgatósági tagja is. A 2010-es kormányváltás után ő lett Pintér miniszteri kabinetfőnöke, államtitkárrá 2014-ben nevezték ki.

A 24.hu emlékeztet: Tasnádi László úgy lett Pintér belügyminiszter rendészeti államtitkára, hogy Orbán Viktor Nagy Imre újratemetésén elmondott beszéde idején még a BRFK III/II-es operatív tisztjeként a beépített ügynököktől várt jelentéseket az ott történtekről. 2014-ben tagadta, hogy állambiztonsági tisztként jelentett volna bárkiről is. Azt mondta: a BRFK-nál kémelhárítással, terrorelhárítással foglalkozott, majd hírszerzési tevékenységet végzett.

Távozását hivatalosan nem indokolták, de közrejátszhatott benne az a botrány, melyet az 1956-os forradalom évfordulóján bejelentett előléptetése váltott ki: a III/II-es múltú államtitkárt október 23-a alkalmából vezérőrnagyból altábornaggyá léptették elő, amit Lázár János később kínosnak minősített.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.