Tíz napja ülnek fölöslegesen a dugóban az autósok

Újabbnál újabb akadályokba ütköznek a közlekedők nap nap után Duna Plaza közelében.

Velkei Tamás
2017. 02. 21. 4:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan két hete araszolnak az autósok a reggeli csúcsban a XIII. kerületi Duna Plaza közelében. A Meder utca előtt ugyanis az egyik belső sávot kordonnal zárták le, majd a jelzőlámpás kereszteződés után egy újabb terelő akadályba ütköznek az autósok nap nap után. Az eset azért különösen bosszantó, mert Budapest északi agglomerációjából hatalmas számban érkeznek mindennap az ingázók.

Hétfő reggel a Penta Kft. mikrobusza állt a kereszteződésben, a cég emberei az egyik útterelő közlekedési táblát javították. A kereszteződés előtti kordonokon ugyancsak a Penta matricái virítanak. Nem véletlenül: amint azt a cég tájékoztatásából megtudtuk, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. alvállalkozóiként kaptak megbízást arra, hogy egy tönkrement egyedi csatornafedlapot takarjanak le. A kivitelezés azonban nem a Pentához, hanem a csatornázási művekhez tartozik. Arra a kérdésre, hogy milyen munkálatokat végeztek a Penta munkásai a reggeli csúcsban, azt a választ kaptuk, hogy az autósok által már többször felborított táblákat javították, cserélték.

Természetesen kerestük a Fővárosi Csatornázási Műveket is, miért nem kezdik el a munkálatokat, de lapzártánkig nem reagáltak megkeresésünkre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.