Tovább tombol a vihar a zuglói biliben

A helyi civil egyesület feljelentést tesz az egyik szocialista képviselő vélt tettei miatt.

Lándori Tamás
2017. 02. 18. 7:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha csak egy önkormányzati képviselői mandátum a tét – amely ráadásul nem érinti érdemben a képviselő-testületi erőviszonyokat –, és csak április végén lesz a voksolás, mégis vádaskodástól, botrányoktól hangos a zuglói helyhatósági választási kampány.

Tegnap a CivilZugló Egyesület képviselője, Várnai László és a szervezet jelöltje, Drevenka Monika tartott sajtótájékoztatót, amelyet azzal hirdettek, hogy feljelentést tesznek Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő ellen választás rendje elleni bűncselekmény, valamint rágalmazás miatt. Később kiderült, a feljelentést valójában ismeretlen elkövető ellen tették, de Várnai lapunknak elmondta, több helyről is úgy értesültek és a rendőrségnek is elmondták, hogy Tóth állhat az általuk kifogásolt cselekmény mögött. Jelesül, hogy Drevenka Monika munkahelyét – egy patikát – lejárató plakátokkal ragasztották tele. Várnai László állítja, korábban megfenyegették őket, hogy ha jelöltet indítanak a 3. számú választókörzetben, akkor elsöprő erejű lejáratókampányt indítanak ellenük. A férfi úgy sejti, a feljelentésben rögzített eset ennek a része. Arról is beszámolt, hogy a kampány színvonala odáig süllyedt, hogy egy homoszexuális társkeresőn hirdetést tettek közzé a nevében – aminek szintén feljelentés lett a vége.

Tóth Csaba szintén a kampány alantasságáról beszélt, és nem érti, országgyűlési képviselőként miként került egy önkormányzati választási haddelhadd előterébe, de azt gyanítja, hogy Várnai saját botrányairól próbálja elterelni a figyelmet; így a többi között arról, hogy kiderült, jogerősen elítélték felesége bántalmazásáért. A szocialista politikus azt viszont egyértelművé tette, ha Várnaiék hamis vádat fogalmaztak meg vele kapcsolatban, megteszi a szükséges jogi lépéseket. Tudomása szerint Várnaiéknak nem sikerült bemutatniuk a feljelentésük alapjául szolgáló lejárató plakátokat.

A képviselői helyre azért kellett választást kiírni, mert Sápi Attila képviselő több mint egy éve eltűnt, mandátuma ezért megszűnt. Az MSZP, a DK és a Párbeszéd az Összefogás Zuglóért Egyesület jelöltje mögé állt be, míg az Együtt a CivilZuglóval közösen támogat egy függetlent. Tóth úgy véli, a Fidesz a voksolás kitűzésekor „nyomást gyakorolt” a helyi választási bizottságra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.