Vona: A Fidesz és mi is úgy kezdtük, mint a Momentum

A pártelnök szerint tipikus magyar sajátosság, hogy jönnek a fiatalok, és nekimennek a rendszernek.

LD
2017. 02. 18. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi épp így kezdtük, de a kormányon lévő Fidesz is, amikor még friss, új erő volt – erről beszélt a Die Presse osztrák lapnak Vona Gábor a Momentum felbukkanása kapcsán. Elmondta, ők is az egyetemekről jöttek, onnan csatornázták be új, forró témáikat a politikába. „Tipikus magyar sajátosság: amikor a rendszer megcsontosodni látszik, jönnek a diákok és szétzúzzák azt” – tette hozzá.

A Die Presse cikkében főként a Momentum esélyeit latolgatja a szerző, Boris Kálnoky. Mint írja, a most párttá alakuló szervezet programját a Momentumon túl még nem igazán ismerik. Annyi látszik egyelőre, hogy pozitívan állnak a melegházasság kérdéséhez, és visszavezetnék a progresszív adózást – tette hozzá. „Veszély a Fidesz számára? Akár esély is lehet, hogy az ellenzék még megosztottabbá válik” – zárta sorait a Die Presse szerzője.

A Momentum pénteken jelentette be, hogy 266 151 aláírás gyűlt össze az olimpiáról szóló népszavazásra. Ez majdnem a duplája annak a 138 ezernek, ami szükséges ahhoz, hogy kiírják a helyi referendumot. Közben ugyanakkor úgy tűnik, a kormány már kifarolna az olimpiarendezés mögül, és csupán budapesti ügynek mutatná azt. Csütörtökön lapunk is arról írt: „kármentésképp” ejthetik az olimpiai pályázat ötletét, mert túlságosan mozgósító erejűnek látják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.