Plakátjavításra buzdít a Momentum: matricákat osztogat Budapesten

A párttá alakuló szervezet szerint Moszkvát és Orbánt kell megállítani.

MN
2017. 04. 24. 13:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatja a Momentum Mozgalom a kormány „Állítsuk meg Brüsszelt” konzultációs plakátjainak az átírását. A héten plakátjavító matricákat – Orbánt és Moszkvát feliratokat – osztogat a párttá alakuló szervezet a Blaha Lujza téren, a Nyugati aluljáróban, a Móricz Zsigmond körtéren és a Széll Kálmán téren. A budapesti helyszíneken kívül hamarosan Szegeden, Kecskeméten, Miskolcon és Szombathelyen is akcióba lendülnek.

A plakátjavításnak a Momentum szerint az a célja, hogy rámutasson: „a kormány hazug propagandája egyre távolabb lök minket Európától”. A május 1-jei Európához tartozunk! címmel meghirdetett tüntetésük is erről fog szólni. Ugyanakkor a szervezet saját kampányba is kezdett „Indítsuk be Magyarországot” üzenettel.

A Momentum nem először buzdít a plakátok átragasztására. Az elmúlt hetekben több alkalommal is átírták a kormány konzultációs óriásplakátjain a Brüsszel szót Moszkvára és Orbánra.

Lapunknak adott korábbi interjújában a Momentum elnöke, Fekete-Győr András elmondta: a konzervatív, polgári értelmiségiek többségének aligha tetszik az a „virtus”, amit most Orbán Viktor és a Fidesz csinál. Szerinte Orbán Viktornak minden kérdésre három válasza van: Soros, Soros és Soros.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.