időjárás 5°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Plakátjavításra buzdít a Momentum: matricákat osztogat Budapesten

MN
2017.04.24. 13:57

A párttá alakuló szervezet szerint Moszkvát és Orbánt kell megállítani.

Folytatja a Momentum Mozgalom a kormány „Állítsuk meg Brüsszelt” konzultációs plakátjainak az átírását. A héten plakátjavító matricákat – Orbánt és Moszkvát feliratokat – osztogat a párttá alakuló szervezet a Blaha Lujza téren, a Nyugati aluljáróban, a Móricz Zsigmond körtéren és a Széll Kálmán téren. A budapesti helyszíneken kívül hamarosan Szegeden, Kecskeméten, Miskolcon és Szombathelyen is akcióba lendülnek.

A plakátjavításnak a Momentum szerint az a célja, hogy rámutasson: „a kormány hazug propagandája egyre távolabb lök minket Európától”. A május 1-jei Európához tartozunk! címmel meghirdetett tüntetésük is erről fog szólni. Ugyanakkor a szervezet saját kampányba is kezdett „Indítsuk be Magyarországot” üzenettel.

A Momentum nem először buzdít a plakátok átragasztására. Az elmúlt hetekben több alkalommal is átírták a kormány konzultációs óriásplakátjain a Brüsszel szót Moszkvára és Orbánra.

Lapunknak adott korábbi interjújában a Momentum elnöke, Fekete-Győr András elmondta: a konzervatív, polgári értelmiségiek többségének aligha tetszik az a „virtus”, amit most Orbán Viktor és a Fidesz csinál. Szerinte Orbán Viktornak minden kérdésre három válasza van: Soros, Soros és Soros.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.