Áder nem aggódik a CEU miatti tárgyalásokért

A köztársasági elnök szerint az egyeztetések az érintettek között részben már elkezdődtek.

MN
2017. 05. 27. 19:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Bízom abban, hogy a megbeszélések hamarosan lezárulnak” – mondta a Hír TV-nek Áder János államfő, arra azonban nem válaszolt, hogy bizakodó-e a Közép-európai Egyetem Magyarországon maradásával kapcsolatban.

Az államfő a civiltörvény tervezetéről nem mondott véleményt, ám hozzátette: elfogadása után megvizsgálja a jogszabályt:

„Várjuk meg, amíg a parlament elfogadja a törvényt. A köztársasági elnöknek nincs olyan kötelezettsége, hogy egy törvényjavaslatról mondjon véleményt. Még szerencse, mert egyébként meg kell várnom a parlament döntését, úgyhogy engedje meg, hogy most is ezt tegyem” – jelentette ki Áder, hangsúlyozva, hogy ha a törvényjavaslat elékerül, akkor kollégáival megvizsgálja, és valószínűleg nyilatkozat kíséretében meghozza a döntését, hogy alkotmányosnak találja avagy sem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.