Orbán megígérte Bözsi néninek, hogy személyesen emeli a nyugdíjakat

Miniszterelnöki videó gyurcsányozással és a nagygéci jószágok megtekintésével.

Tompos Ádám
2017. 05. 06. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azt szeretném, ha minden évben lenne miniszterelnök-választás, én minden évben Orbán Viktorra szavaznék. [ ] Azért, mert ha választás jön, mindig emelnek egy kicsit a nyugdíjakon” – ezt mondta a nagygéci otthonába „nemzeti konzultációra” érkező Orbán Viktornak özvegy Csúcs Imréné, Bözsi néni.

Nagygécen ma már csak hatan laknak, mert 1970-ben az árvíz elmosta a nyolcszáz lakosú falut, az árvíz után pedig azt javasolták az embereknek, hogy ne költözzenek vissza. 

A kormányfő Facebook-oldalára feltöltött videóban szerepel a jelenet, amelyben Orbán még meg is kérdezi Bözsi nénit, hogy „És szoktam emelni?”, amire igenlő felelet érkezik. Bözsi néni elmondja azt is, hogy jó volt az 1,6 százalékos nyugdíjemelés is, Orbán Viktor hozzáteszi, hogy „küldtem ilyen utalványt is” (így, egyes szám első személyben), majd bejelenti, hogy „év végén, ha úgy vannak a számok, akkor emelek megint”. A videó Gyurcsány Ferenc szidásával és Bözsi néni jószágainak megtekintésével végződik. 

A faluba Orbán Viktor a közeli Csengerről látogatott át, ahol átadta a Nemzeti köznevelési infrastruktúra fejlesztési program keretében elsőként felépült tanuszodát. Beszédében a miniszterelnök arról beszélt, hogy ezek a létesítmények nemcsak a gyerekeknek épülnek, a kormány számításai szerint mintegy hétszázezer embernek nyújtanak sportolási lehetőséget. Megerősítette továbbá, a létesítmények építése mellett a fenntartást is az állam fogja finanszírozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.