Lemondott Kunbaja költségvetési csalással vádolt fideszes polgármestere

Az ügyészség március 31-én emelt vádat Franzné Lakner Éva ellen.

MN
2017. 06. 03. 15:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hosszú mérlegelés után döntöttem úgy, hogy 2017. június 15-i hatállyal lemondok polgármesteri tisztségemről – jelentette be a Facebookon Kunbaja fideszes polgármestere. Az ügy előzménye, hogy Franzné Lakner Éva ellen költségvetési csalás miatt március 31-én vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség. Maga a településvezető ismertette korábban, hogy „a vizsgálat tárgyát képzi: a közmunkaprogramok végrehajtásának üteme, nevezetesen az, hogy a vállalt feladatok, munkák befejezése határidőben történt-e, illetve az, hogy a különféle elnevezésű közmunkaprogramokon belül a közmunkások melyik közmunkaprogramban dolgoztak”.

Állítása szerint az államot és a község önkormányzatát sem vagyoni, sem anyagi kár nem érte, a sajtónak azonban nem nyilatkozott

Legutóbbi, csütörtöki bejegyzésében a közösségi oldalon úgy fogalmazott, „képviselőtársaimmal, munkatársaimmal számos sikeres programot zártunk, aminek eredménye vitathatatlan. Az elmúlt időszakban mégis támadások középpontjába kerültem. (...) Az utóbbi hetek eseményei késztettek arra, hogy átértékeljem az életemet, és a közélet helyett a családomra fektessem a hangsúlyt.”

A Jobbikhoz köthető N1TV riportja szerint a polgármester többek között fiktív számlákkal akart fedezni egy csatornafelújítást, illetve tényleges munkavégzés nélkül alkalmazott közfoglalkoztatottakat. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.