Csak a vizes vb után készül el a Bibó István Szakkollégium felújítása

Szálláshelynek jelölték ki az épületet.

MN
2017. 07. 04. 6:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már biztos, hogy nem készül el a vizes világbajnokság egyik szálláshelyének kiszemelt épület, az ELTE Bibó István Szakkollégiumának felújítása – szúrta ki a 444.hu.

A múlt héten megjelent szerződésmódosításban ugyanis már augusztus 17-i határidő szerepel a műszaki átadás-átvétel kezdő időpontjára, ami azért érdekes, mert a világbajnokságnak ekkor már több mint két hete vége lesz. Az új szerződés szerint hiába a jelentős csúszás (május 31-i helyett augusztus 17-én), kötbérezés nem lesz, ha két és fél hónappal később lesz kész a Penta Industry. Mégpedig a XI. kerületi önkormányzat miatt, amely ugyan valóban módosította november végén a kerületi szabályozást, az építési engedélyt csak februárban kapta meg a Penta Industry – áll a szövegben.

A főbb feladatok egyébként a következők: 

Egyelőre azt sem tudni, mivel rendezik be a felújított épületet, mert a Nemzeti Vagyonkezelő kiírt ugyan egy közbeszerzést a Bibó-szakkollégium belsőépítészeti, elektromos és egyéb kiegészítők, felszerelések, bútorok beszerzésére és az ahhoz kapcsolódó munkák elvégzésére május 23-án, de azt egy héttel később visszavonta.

De nemcsak ebből nem lett semmi, hanem a még májusban megjelentetett, szintén az úszóvébé miatt nyílt versenyeztetést nélkülöző közbeszerzésből sem, ami a Bibó-szakkollégium felszereléséről szól napelemes rendszerrel, valamint videomegfigyelő, illetve beléptetőrendszerrel – teszi hozzá a 444.hu.

A portál felidézi: a kormány még 2015. december 23-án különített el 700 millió forintot a Bibó István Szakkollégium teljes körű felújítására az ELTE infrastruktúra-fejlesztési programja keretében. Ebből lett aztán az, hogy összekapcsolták a vizes vb-vel, és erre hivatkozva versenyeztetés nélkül kiválasztották a kivitelezőt, aki 400 milliót elvitt a keretből, vagyis 300 millió forint elkülönített pénz valahol még van a kollégium fejlesztésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.