Kárpátalja: Orbán Viktor megszólalt már, csak nincs nyoma

A legilletékesebbet, magát a miniszterelnököt kérdeztük, miért nem szólalt még fel az ukrán nyelvtörvény ügyében.

Hutter Marianna
2017. 09. 18. 11:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miért nem szólalt még fel az ukrán oktatási törvény ügyében Orbán Viktor? Erre a kérdésre sokan keresik napok óta a választ, mi pedig megkérdeztük a legilletékesebbet: Orbán Viktort. (Ez még a napirend előtti felszólalás előtt történt, hétfői felszólalásában aztán a kormányfő érintőlegesen kitért az ukrán jogszabályra is).

„Fölszólaltam már”

– válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére Orbán Viktor. Valójában azonban nem találtuk sehol sem nyomát ilyesminek. Úgyhogy nem világos, hogy a kormányfő pontosan mire gondolt, hiszen eddig még csak a sajtófőnöke, Havasi Bertalan tájékoztatta arról a közvéleményt, hogy a kormányfő találkozott az ügyben Brenzovics Lászlóval, az ukrán parlament egyetlen magyar képviselőjével.

A témában készült további cikkeinket, riportjainkat ide kattintva olvashatja.

Egy másik újságírói kérdésre, mely szerint milyen ülésszakra számít, Orbán Viktor azt mondta: kedélyesre, nyugodtra, derűsre. További újságírói érdeklődésre pedig, mely szerint leutazik-e felcsúti kisvasúthoz találkozni az uniós ellenőrökkel, úgy válaszolt: Felcsút „barátságos hely, mindenkit szívesen látunk”.  

„Okafogyottnak tartom a népszavazást, be fogjuk nyújtani az ezzel kapcsolatos törvényjavaslatot” – ezt már Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője felelte lapunk azon kérdésére, hogy mit gondol arról a népszavazási kezdeményezésről, amely 12 évre emelné a korrupciós bűncselekmények elévülésének idejét.

„Támogatjuk, meg is oldjuk” – mondta a képviselő.

Felvetésünkre, hogy a vasárnapi zárva tartáshoz hasonlóan kívánnak-e eljárni, arról beszélt, hogy a mostani eljárást nem hasonlítaná semmihez sem, „ez egy másik ügy”.

„Azt mondták a politikai ellenfeleink, hogy ők aláírást gyűjtenek, mi meg azt mondjuk, hogy egy jó javaslat. Például ha a négyes metró kérdéskörét idehozzuk, ami tele volt korrupcióval még az ő idejük alatt, teljesen jó, ha kitoljuk az elévülést. Lesz egy törvényjavaslat, kérjük őket, hogy támogassák” – zárta szavait a politikus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.