9 milliárdból fejlesztik a Szent János Kórházat

Építészeti munkákra 7, orvostechnikai eszközökre 2,3 milliárd forint jut.

MN
2017. 10. 06. 4:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 9,3 milliárd forintot fordítanak a Szent János Kórház fejlesztésére 2020-ig az Egészséges Budapest Program keretében, a tervezési munkák már az idén elindulnak – írta pénteki számában a Világgazdaság.

Az építészeti munkálatokra több mint 7 milliárd forint, orvostechnikai, informatikai fejlesztésekre pedig 2,3 milliárd forint van a tervezett költségvetésben. A kórház MR-készüléket és egy érfestő berendezést is kap – közölte a lappal az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága.

A tárca tájékoztatása szerint a korszerűsítés és az eszközpark fejlesztése több ütemben, de a folyamatos betegellátás biztosítása mellett történik, az ütemezésről ugyanakkor nem közölt részleteket az Emmi. A felújítás során a kórház szakrendeléseit átköltöztetik a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjének járóbeteg szakrendelőibe – olvasható a Világgazdaságban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.