A CEU a kormányra vár, hogy aláírja a megállapodást

Miután megtörténik, el kell küldje az Országgyűlésnek ratifikálásra, amivel törvényerőre emelkedhet.

MN
2017. 10. 11. 16:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 11-én, szerdán jár le a felsőoktatási törvény módosítása által szabott első határidő a Magyarországon működő külföldi felsőoktatási intézmények számára – emlékeztet közleményében a Közép-európai Egyetem (CEU).

Mint írta, a CEU megszakítás nélkül folytatja tevékenységét. Az egyetem rendes újraakkreditációs folyamata is a megszokott módon halad a magyar felsőoktatási hatóságoknál. Hozzátették: ahogy eddig is, a CEU most is eleget tesz a magyar szabályozásnak és követelményeknek.

A következő határidő 2018. január 1-jén jár le, vagyis addigra létre kell jönnie az érvényes nemzetközi megállapodásnak Magyarország és New York állam között. A január elsejei határidőt érintő tárgyalások New York állam és a magyar kormány között egy olyan keretmegállapodást eredményeztek, amely lehetővé teszi, hogy a CEU Budapesten maradhasson, és továbbra is amerikai és magyar akkreditációjú diplomákat adjon ki.

A New York állam és a magyar kormány közötti megállapodástervezet létrejöttét követően a CEU és a Bard College egyetértési megállapodást írt alá, amelyben a CEU elkötelezte magát a New York államban folytatandó oktatási tevékenységek kidolgozására.

Az egyetem arra vár, hogy a magyar kormány aláírja a megállapodástervezetet New York állammal, és elküldje az Országgyűlésnek ratifikálásra, amivel törvényerőre emelkedhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.