Cserháti Péter: A dél-pesti kórház egymillió ember ellátását javítja majd

A miniszteri biztos szerint mindenekelőtt az elavult eszközöket cserélik ki.

MN
2017. 10. 12. 6:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cserháti Péter, az Egészséges Budapestért program miniszteri biztosa szerint az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESZSZK) és Rendelőintézet most induló fejlesztése egymillió ember ellátását teheti hatékonyabbá – írta az MTI. Az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában a miniszteri biztos azt is kiemelte, a három fővárosi egészségügyi centrum kialakításával az a kormányzat célja, hogy „világos rendszerbe szervezze” az ellátást, ahol egy „mindenre képes team” gondoskodik a betegekről – ez az ESZSZK esetében 1300-1400 ágyat jelent.

Cserháti Péter megemlítette, először is a jövő év elejéig 20 milliárd forintból pótolják a legelavultabb eszközöket, majd  ugyanekkora összeg jut építészeti tervezésre, előkészítésre, illetve jelentős összeget fordítanak 40 közép-magyarországi szakrendelő fejlesztésére is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.