El akarták csábítani Seszták Miklós minisztériumába a BKV-vezért

Tarlós István főpolgármester megerősítette a történetet, de cáfolta, hogy állami felügyelet alá vonták volna a BKV-t.

2017. 10. 06. 13:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Államtitkár-helyettesi posztot kínáltak fel Bolla Tibornak, a BKV vezérigazgatójának a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál – írja az Index. Bolla egyben a BKV igazgatótanácsának az élén maradt volna, ám a portál értesülései szerint a tárgyalások nem vezettek eredményre, így végül marad a BKV-nál.

Tarlós István kormánypárti főpolgármester a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: a történet alapja, hogy Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter másfél hónapja valóban felvetette, hogy Bolla Tibor legyen helyettes államtitkár. Erről röviden tárgyaltak, s több mint két hete a BKV vezérigazgatója úgy döntött, hogy megtiszteltetésnek tartja a felkérést, de nem vállalja. Ugyanakkor Budapest vezetője határozottan cáfolta az Index értesülését arról, hogy a minisztérium ezzel a lépéssel szerette volna a közvetlen felügyelete alá vonni a legnagyobb fővárosi céget. – Orbán Viktor miniszterelnök még a ciklus elején ígéretet tett arra, hogy 2019-ig minden jelenlegi önkormányzati közszolgáltató cég a fővárosnál marad. 

Mivel százszázalékos fővárosi tulajdonról van szó, minden a társaságot érintő kérdésben a Fővárosi Közgyűlés az illetékes, senki más.

Bolla Tibor lapunknak szintén megerősítette a korábbi miniszteri megkeresést, de mivel már lezárták az ügyet, nem kívánt nyilatkozni. A Magyar Nemzet információi szerint ugyanakkor az tény, hogy felvetődött: a vezérigazgató egyszerre lássa el a két feladatot, de azon túl, hogy ez összeférhetetlenségi kérdéseket is felvet, a BKV mint a főváros legnagyobb cégének a vezetése teljes embert kíván. Különösen most, hogy heteken belül kezdődik a 3-as metró részleges felújítása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.