Kiderült, kik lesznek Kósa Lajos államtitkárai

Horváth István és Simon Róbert Balázs szerdán teheti majd le az esküt.

MN
2017. 10. 06. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Istvánt és Simon Róbert Balázst javasolja államtitkárnak Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter – tudta meg az Origo. A portál szerint Áder János köztársasági elnök előtt a két politikus szerdán teszi le majd az esküt.

A HVG.hu pedig azt írja, Horváth István a megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért, Simon Róbert pedig a fejlesztésének végrehajtásáért felel majd államtitkárként. A lap felidézi: Horváth István neve Hadházy Ákos kiállása nyomán vált 2013-ban országosan ismertté: a politikus azt állította róla, hogy a város kormánypárti önkormányzati képviselőivel egyeztetve bírálta el a dohányboltokért indulók pályázatait, a bírálat legfontosabb szempontja pedig az volt, hogy „ne a szocik győzzenek”. Nemrég pedig azért került Horváth István a középpontba, mert angoltanár foglalkozású feleségének cége 157 millió forintot nyert el egy nagyszabású húsfeldolgozó üzem létrehozására az uniótól.

Horváth István 2006-tól Szekszárd polgármestere volt és egyben országgyűlési képviselő. 2010. május 14-től a mezőgazdasági bizottság alelnöke, 2013 februárjától miniszteri megbízott, a kormány sertésprogramjának felügyelője.

Simon Róbert Balázs 2006–2014 között Győr alpolgármestere volt. 2014-ben a győri választókerületben szerzett egyéni országgyűlési képviselői mandátumot a szavazatok 48,76 százalékával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.