LMP: A Fidesz elismerte, hogy korrupt rendszert hoztak létre

Az Európai Ügyészség jogosult lesz egyebek között nyomozások és vádhatósági eljárások lefolytatására.

MTI
2017. 10. 08. 18:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párt közleménye megemlíti, hogy az Európai Parlament strasbourg-i plenáris ülésén megszavazta a határokon átnyúló korrupciós és csalási bűnesetek felgöngyölítését végző Európai Ügyészség létrehozását. A fideszes magyar képviselők nem szavazták meg az új intézmény felállítását.

Az Európai Ügyészség jogosult lesz egyebek között nyomozások és vádhatósági eljárások lefolytatására az uniós támogatásokat érintő csalások és áfacsalások, valamint az unió pénzügyi érdekeit sértő egyéb bűncselekmények esetében, hozzájárulva ezzel az EU-s költségvetés megerősítéséhez és hatékonyabb védelméhez.

Az LMP álláspontja szerint az Orbán-kormány megint a tisztességtelenség, a gyávaság és a „sunyulás” oldalára állt. „Nem meglepő ez egy olyan kormánytól, amelynek legfőbb politikája a korrupcióban merül ki” – fogalmaznak. Az LMP azt is kiemeli, hogy továbbra is minden korrupt és gyalázatos ügynek utána fog járni. Továbbá az is hangsúlyozza, hogy „a 2018-as kormányváltást követően az első intézkedéseink között lesz az Európai Ügyészséghez való csatlakozás”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.