Nem engedték be a házba a mentőket a bizalmatlan lakók

Azt mondták, hogy bárki állíthatja, hogy a mentőktől érkezett.

MN
2017. 10. 09. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy eszméletlen idős nőhöz riasztották a mentőket, de senki sem akarta beengedni őket az épületbe – számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

A nőre a ház nyolcadik emeleti folyosóján talált rá a bejelentő, aki megadta a mentőknek a kaputelefonját, ám a beszélgetés végeztével elhagyta a lakást, hogy a beteg mellett lehessen, így azt sem hallotta, hogy a mentők megérkeztek és csengetnek, ráadásul a telefonját sem vette fel.

Aztán a mentők becsengettek szinte az összes lakásba, hogy bejussanak az épületbe, de a bizalmatlan lakók nem engedték be őket.

„Bárki állíthatja, hogy a mentőktől érkezett” – mondták.

Végül a sofőr rutinja segített, aki bekapcsolta a mentő szirénáját, és addig hagyta „üvölteni”, amíg az ordító sziréna hangjára kinyíltak a hangerőtől rezonáló ablakok. Ekkor egy lakó leszaladt, és beengedte a mentőket, akik stabil állapotban szállították kórházba az idős asszonyt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.