Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy Egyiptomból Németországba tartó repülőgép.

MTI
2017. 10. 07. 19:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy Egyiptomból Németországba, Berlinbe tartó repülőgép szombat este, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatát – írja közleményében a Honvédelmi Minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint egy Boeing 763 típusú amerikai repülőgép 19 óra 50 perckor lépett be Magyarország légterébe, a repülési tervtől nem tért el, de nem vette fel a kapcsolatot a polgári irányítással. A HM szerint amikor a Boeing átlépte a magyar határt, a riasztott Gripen pár elfogta a repülőt, és elvégezte az azonosítást. A gép addigra felvette a kapcsolatot a Magyar Polgári Légiforgalmi Szolgálattal, ám ettől függetlenül a Gripenek a határig kísérték, majd visszatértek a kecskeméti repülőbázisra.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.