Sikerült leváltatni a XV. kerületi alpolgármestert

A bizottságok éléről is leváltották a fideszes elnököket, a pozíciókat jórészt a Jobbiknak és az LMP-nek adták.

2017. 10. 05. 6:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szivárványkoalíció váltott le a XV. kerületi alpolgármesteri tisztségemből – közölte lapunkkal kedd este Pintér Gábor (Fidesz–KDNP), aki most már csak frakcióvezető.

Rákospalota képviselő-testülete – amelyben eddig egyik oldalnak sem volt többsége – Pintért titkos szavazással visszahívta, helyére Hajdu László (DK) polgármester javaslatára két új helyettest választott. Egyikük Victorné Kovács Judit, akit fideszesként, de a kormánypártok akarata ellenére választottak meg, míg a másik pozíciót Tóth Imre (MSZP) töltheti be. Mindezek után Balázs Zoltán, a Fidesz által 2014-ben jelölt társadalmi megbízatású külsős alpolgármester lemondott a tisztségéről.

A most leváltott Pintér Gábor egy közbeszerzési vita miatt nemrég még a polgármester ellen indított volna fegyelmi eljárást, aki erre megvonta minden jogkörét. Most Hajdu László kezdeményezésére a bizottságok éléről is leváltották a fideszes elnököket, a pozíciókat jórészt a Jobbiknak és az LMP-nek adták.

László Tamás korábban úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, hogy Lamperth Mónika, a kerület jegyzője készítette elő a Pintér Gábor leváltására irányuló akciót. A szeptember elején a frakcióból kilépő és Hajdu László mellé álló Merk Péter önkormányzati képviselőt pedig árulónak nevezte.

Pintér Gábor is Lamperth Mónika felelősségéről beszélt akkor, szerinte a volt belügyminiszter Gyurcsány Ferencnek készíti elő a XV. kerületi terepet a 2018-as parlamenti választásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.