Soros elleni feljelentés: Mirkóczkit kérdezték a rendőrök

Egyelőre nem döntöttek arról, elrendelik-e a nyomozást. Ehelyett magát a feljelentőt hívták be meghallgatásra.

Katona Mariann
2017. 10. 31. 7:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre nem döntött a rendőrség, elrendeli-e a nyomozást a Soros György elleni jobbikos feljelentés alapján. Ehelyett magát a feljelentőt – Mirkóczki Ádámot – hívták be meghallgatásra – értesült a Magyar Nemzet. A Jobbik politikusa lapunknak elmondta, múlt pénteken telefonáltak neki az üggyel megbízott Nemzeti Nyomozóm Irodától (NNI), és hétfő délelőtt kellett bemennie. Meglepetésére a nyomozók arra voltak kíváncsiak, alá tudja-e támasztani a milliárdos elleni feljelentését bármilyen közvetlen bizonyítékkal. Mirkóczki Ádám – többek között – az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete, vagy éppen alkotmányos rend elleni szervezkedés gyanúja miatt fordult a hatósághoz, beadványában pedig kormánypárti politikusok megszólalásaira hivatkozott. Így jelezte is az NNI munkatársának, hogy további információt kormánytagoktól, fideszes politikusoktól kérjenek.

– Önmagában a tény, hogy az NNI engem, és nem a feljelentésben hivatkozott kormánypárti politikusokat rendeli be, két dolgot sejtet – mondta. Egyrészt szerinte azt feltételezik, hogy bármilyen releváns és közvetlen információt eltitkolt, ami alátámasztaná a kormányzati propagandát. Másrészt – mint megfogalmazta – „jelen állás szerint a magyar hatóságoknak semmiféle információi nincsenek arról, hogy Soros György azokat a bűncselekményeket tervezné elkövetni, amikről a Fidesz kampánya tényként számol be”.

Mirkóczki megismételte, ha az NNI nem rendel el nyomozást, bebizonyosodik, hogy a Sorost érintő kormányzati propaganda nem más, mint blöff.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.