Szájer József: Nyugat-Európa az önfeladás állapotában van

A politikus erkölcstelennek nevezte azokat az európai döntéshozókat, akik hitegetéssel ösztönzik a migrációt.

MTI
2017. 10. 28. 19:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus az érdeklődőkkel zsúfolásig megtelt Egri Polgárok Házában, mintegy százötven ember előtt hangsúlyozta: az uniós politikusok többségének volna lehetősége, hogy fellépjen saját hazája és Európa biztonsága érdekében, de hiányzik az akarata ehhez. Ezek a politikusok saját üzleti érdekeik miatt, ellentétben a magyar kormánnyal, nem a választóikat, hanem a nyitott, kevert népességű európai társadalom létrehozásában érdekelt Soros György tervét képviselik – fogalmazott Szájer József.

Az EP-képviselő erkölcstelennek nevezte azokat az európai döntéshozókat, akik hitegetéssel ösztönzik a migrációt, és kijelentette: ők felelősek mindazok haláláért, akik otthonukat elhagyva vállalkoznak a veszélyes tengeri útra, majd tömegesen hullámsírba vesznek. „A szolidaritás szép szó, jelentése számunkra is fontos, de amit ma Brüsszelben művelnek vele, az elképesztő” – fogalmazott.

Ugyanakkor megjegyezte: az unión belül „a migráció tabutéma, aki beszél róla, azt kiközösítik, szélsőségesnek minősítik”, miközben Nyugat-Európa nagyvárosainak tereit már elfoglalták a bevándorlók.

Az érintett tagállamok vezető politikusai azért támadják Magyarországot, mert bár saját szavazóik a magyar választókhoz hasonló véleményen vannak, nem merik őket erről megkérdezni – hangsúlyozta. Ezért is törnek előre ezekben az országokban a migrációt elutasító pártok, tette hozzá.

A képviselő kijelentette, hogy a honi ellenzék ugyancsak egységesen tagadja a Soros-terv létezését, támogatja a migránsok európai kötelező elosztását, a kormány azonban kitart amellett, hogy nem teszi Magyarországot bevándorlóországgá, és megvédi az itt élőket a migráció következményeitől.

Rámutatott: a nemzeti konzultáció azért fontos a kormánypárti politikusoknak és uniós képviselőknek, hogy az európai színtéren e témában folytatott küzdelmek során érveiket a magyar választók minél szélesebb körének támogatása hitelesítse. Különösen fontos ez figyelembe véve, hogy az Európai Parlamentben megvan a szükséges többség a Soros-terv elfogadásához – mondta Szájer József.

A politikus arra is kitért: a magyar kormány nem Soros György ellen, hanem a terve és a „rövidlátó, buta, elvtelen európai politizálás ellen” harcol, ami az ukrán oktatási törvény kapcsán is tetten érhető.

Ahogy a nemzeti konzultáció, úgy a jövő évi választás tétje is egyértelmű és világos: meg kell védeni mindazt, amit az elmúlt évszázadok során az ősök örökül hagytak, annak a közös munkának az eredményét, mely az elmúlt hét évben a csőd széléről visszarántotta és sikeressé tette, fejlődő pályára állította Magyarországot – fogalmazott Szájer József.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.