Fideszes településvezetőt függesztettek fel

Információink szerint Váradi László a testület megkerülésével hozott döntéseket.

Szabó Zs. László
2017. 11. 10. 8:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját párttársainak támogatásával függesztették fel tisztségéből a Szabolcs megyei Demecseren Váradi László fideszes polgármestert. A Kelet-Magyarország írta meg: október 30-án rendkívüli zárt ülésen döntöttek a képviselők a fegyelmi eljárás megindításáról, illetve a vizsgálat 30 napos idejére a felmentésről.

Történt mindez három nappal azután, hogy a Fidesz képviselői egy ibrányi migrációs fórumon még a polgármesterrel és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel közösen fényképezkedtek. A város közösségi oldalán közzétett kép alá pedig azt írták, hogy „a miniszter továbbra is bízik a városvezetésben”.

Az elfogadott határozat szerint a városatyák a polgármester kötelességszegésének gyanúja miatt határoztak a vizsgálatról. Lapunk információi szerint Váradi László a testület megkerülésével hozott meg döntéseket, illetve rendelkezett kifizetésekről.

A fegyelmi bizottság elnöke Kiss Gyula lett, aki korábban volt a négyezres lakosú város polgármestere. Mint mondta, szeretnének tisztán látni a problémás ügyekben. Hozzátette, nem politikai okai vannak a vizsgálatnak, a további lépésekről pedig annak lezárulta után döntenek. Kerestük Váradi Lászlót is, de nem akart nyilatkozni.

Legutóbb 2016 júliusában időközi választáson nyerte el a polgármesteri széket. Egy évvel később pedig a város díszpolgárává fogadta a Demecserben gyerekeskedő Papcsák Ferenc egykori zuglói polgármestert. A kitüntetést Váradi László és Seszták Miklós, a térség fideszes erős embere adta át.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.