Azt kéri a Fidesz a pécsiektől, hogy ne adjanak ingatlant a Soros-szervezetnek

Elutasítják a város lakóinak nevében a „Soros-kampányközpont” pécsi létesítését.

MN
2017. 12. 08. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz pécsi elnöksége arra kéri a város polgárait, vállalkozásait és szervezeteit, hogy „lehetőség szerint ne adjanak lakhelyet” a baranyai megyeszékhely ingatlanjaiban „a Soros György-féle kampányközpontnak” – írja az MTI.

A tudósítás szerint Hoppál Péter városi Fidesz-elnök, a térség fideszes országgyűlési képviselője erről pénteken, sajtótájékoztatón beszélt. Mint mondta, a Fidesz pécsi elnöksége a december 14-ei közgyűlési ülésre olyan határozati javaslattal készül, amelyben „markánsan elutasítják” a város lakóinak nevében a „Soros-kampányközpont” pécsi létesítését.

Az ügy előzménye, hogy az Abcúg cikke szerint a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány több százezer dollárt fog szétosztani dél-dunántúli és észak-alföldi civil kezdeményezések között lakhatási, oktatási, egészségügyi és mindenféle, szegénységgel kapcsolatos problémák megoldására. Az egyik támogatott Az emberség erejével elnevezésű pécsi alapítvány, amely már kapott 130 millió forintot a dunántúli régió civil szervezeteinek megerősítésére.

Hoppál Péter az MTI szerint azt mondta, nagyon könnyű levezetni, hogy miért éppen az országgyűlési választások előtt négy és fél hónappal és milyen szándékkal érkezik ilyen „óriási támogatás”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.