Felfüggeszti az MSZP az őrizetbe vett Simonka Csaba tagságát

Simonka Csaba önkormányzati képviselő saját maga felel tetteiért – írták közleményükben.

MTI
2017. 12. 15. 15:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Főügyészség korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy őrizetbe vettek egy fővárosi – helyi önkormányzati képviselőként is dolgozó – jogászt zsarolás, ügyvédi visszaélés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.

Közleményükben azt írták: a gyanúsított júliusban egy szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerített, hogy az általa örökölt ingatlan tulajdoni hányadát hatmillió forintért – az értékénél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik félre.

A budapesti nyomozóügyészek december 15-én a hajnali órákban akciót hajtottak végre az ügyvéd budapesti tartózkodási helyén. A házkutatáson kábítószert és kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

A fentiek alapján a férfit a Budapesti Nyomozó Ügyészség zsarolás, ügyvédi visszaélés, közokirat-hamisítás kísérlete, valamint kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, és indítványozza előzetes letartóztatását.

Elsőként a 24.hu számolt be arról, hogy őrizetbe vették Simonka Csabát, az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjét. Simonka Csaba ügyvédje megerősítette, hogy eljárás indult ügyfele ellen. Hozzátette: az MSZP-s politikus ügyészségi kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekményeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.